Alture di Polazzo – Friuli V. G.

bio-agriturismo Parco Rurale "Alture di Polazzo"

De regio FVG die sterk in opkomst is bij Noord-Europese toeristen herbergt een aantal prachtige natuurmonumenten waarvan het Plateau van de Karst van Gorizia er één is. Op nog geen 2 km afstand vind je Agriturismo Parco Rurale, dat zich in dit gebied ontwikkelt heeft tot een volwaardig ecologische onderneming die het certificaat Europese Ecologie ECOLABEL.EU ontving , camping en alle acht appartementen op de boerderij voldoen aan de criteria van duurzaamheid en energiebesparing. De familie die eigenaar is van Parco Rurale laten zich door meerdere idealen beïnvloeden, zoals ´SLOW´ toerisme, liefde voor de eenvoud van dingen, de geschiedenis van dit gebied, gezonde eetgewoonten en ´SLOW FOOD`, en daarnaast van activiteiten als wandelen, fietsen en nordic-walking, en waardeert bovendien gezonde eetgewoonten en biodynamisch geteelde producten.

Buitenleven en natuur

Voor liefhebbers van het buitenleven in de natuur van de boerderij absoluut de plek om te verblijven in een van de 8 appartementen of in tenten, caravans of kampeerauto met ruime staanplaatsen in het gras (+/- 80 m²), met lichtaansluiting (max. 2 ampère = 440 watt), toiletten, douches, gescheiden afvalinzameling en alle voorzieningen getest op criteria van duurzaamheid. Tevens is er op de gehele camping Wi-Fi. Niet te vergeten de gastronomische cultuur van het gebied, met zijn onvervangbaar traditionele recepten, wijnen en fruit, hier waar verschillende beschavingen bij elkaar komen in een gebied dat al een belangrijke rol speelde ten tijde van het oude Rome.

Excursies

Er worden excursies georganiseerd om het bedrijf en methode van ecologische landbouw en veeteelt te bezichtigen. De excursies worden uitgevoerd met de elektrische agribus om de vaak grote afstanden te overbruggen. Of je kunt deelnemen aan een Mini Tour langs een aantal dorpen in het Karst gebied, interessant door de diverse bevolkingsgroepen die hier hun voetafdruk hebben achtergelaten: het Romeinse Rijk, het Habsburgse Rijk, de Bourbons, de Eerste Wereldoorlog en de grens met het voormalige Joegoslavië. Tijdens de excursies maak je kennis met andere boerenfamilies in de omgeving en kan je hun kleine wijngaarden bezoeken. Ook leer je over geneeskrachtige wilde kruiden die op het Karst groeien.

Ligging

Parco Rurale ligt op de hoogvlakte van de Karst, ongeveer een uur met de auto van alle hoogtepunten van FVG. Venetië is een uur met de trein. Het is 12 km van de grens met Slovenië (in één uur op de snelweg bereik je Ljubljana). De Unesco Werelderfgoed steden Aquileia, Cividale del Friuli en Palmanova liggen op korte afstand. De indrukwekkende verkalkte Karstgrotten zoals de Grotta Gigante, het Park Skocjanske Jame in Slovenië (Park van de Grotten van San Canzian), de grootste toeristische grot in de wereld - Grotten van Škocjan-Unesco – en Postojna in Slovenië en de beroemde grotten van Postojna zijn binnen korte tijd te bereiken. De kust van de Adriatische Zee (Sistiana Bay 12 km, 25 km eiland van Grado) de kastelen van Friuli Venezia Giulia (kasteel van Miramare, Duino kasteel, Castello di Gorizia, enz.), de prachtige en historische steden van de regio zoals Triëst, Udine, Aquileia, Cividale del Friuli en Palmanova.

Aantal plaatsen: 16
Voorzieningen: agriturismo, appartementen, wifi, opzet zwembad, outdoor , fietsverhuur

Contactgegevens:
Naam eigenaren:  Davide Samsa
adres:  Via Fornaci 1/A
Plaats:  Fogliano Redipuglia
Postcode:  34070
Provincie:  Gorizia
Regio:  Friuli-V. G.
Regiogroep: noord
GPS Lat / Long: ,

Telefoon: +39 0481 1995220 Mobiel:

E-mail: stuur een mailtje!!
Website: bezoek de website!