Kleine camping Villa Bussola – Le Marche

Welkom bij kleine camping Villa Bussola, Le Marche

"Buongiorno! Wij zijn Vanessa en Peter (& Bowie).

In juli 2007 zijn we Agriturismo & Kleine camping Villa Bussola gestart op een van de mooiste plekjes van Italië, het zuidelijkste gedeelte van Le Marche in midden Italië. Bijzonder omdat het én dicht bij zee én dichtbij de bergen ligt. We genieten nog steeds met volle teugen van het Italiaanse leven, het fantastische uitzicht dat Villa Bussola heeft, het ontvangen van gasten en al het moois dat deze streek te bieden heeft wat betreft historie, natuur, cultuur, gastronomie en gastvrijheid. We weten veel over onze omgeving, kennen alle mooie plekjes, de beste restaurants en de mooiste stranden.

We dragen dat enthousiasme graag op u over!"

Kleine camping Villa Bussola: de ideale uitvalsbasis

Of je nu wilt kamperen, gebruik wilt maken van onze B&B of een self-catering appartement wilt huren, Agriturismo Villa Bussola is een vakantieadres waar je uiterst gastvrij ontvangen wordt in een serene, rustige omgeving. De villa ligt verscholen tussen de groene, glooiende heuvels op een paar km afstand van zee, met in de directe omgeving nationale parken, bergen en de vele adembenemende middeleeuwse stadjes van Le Marche, in midden Italië.
Wij, Peter (Nederlands), Vanessa (Italiaans)en onze dochter Shaila, streven ernaar om onze gasten het gemoedelijke, gastvrije Italiaanse leven te laten ervaren.


Bij ons kampeer je in de natuur: onze minicamping van maximaal 12 tentplaatsen beslaat 3,5 hectare grond waar je zelf een mooie plek kunt zoeken, bijvoorbeeld boven op de heuvel, waar je kunt genieten van een onbelemmerd uitzicht van 360 graden. Bij helder weer zijn de Apennijnen, de Sibillini, de Gran Sasso, Monti della Laga, de zee en natuurlijk elke avond een onvergetelijke zonsondergang te zien! Er is ook een afgebakend ruim kampeerterrein vlakbij de hangmatten onder de olijfbomen en het schone en efficiënte sanitairgebouw.

Kleine camping Villa Bussola, zee, bergen en cultuur binnen handbereik!

Voor de kinderen is er voldoende speelplezier: we hebben een opzetzwembad, een grote dubbele schommel met touwladder, een speeltuintje voor de kleintjes, We organiseren ook teken/kleur/knutsel-wedstrijden!


De zee met de lange zandstranden is op nog geen tien kilometer afstand en bereik je binnen 20 minuten. Wandel je graag?
Peter heeft zijn passie voor de bergen van zijn Italiaanse schoonvader overgenomen, een zeer ervaren bergbeklimmer. Op verzoek organiseren we een wandeltochten in één van de drie nationale parken die als een halve cirkel om Villa Bussola heen liggen. In de "Monti Sibillini", "Monti della Laga" en "Gran Sasso" bevinden zich ontelbare wandelroutes die over het algemeen goed zijn aangegeven.
Peter organiseert graag een wandeling die naar wens en ervaring van de deelnemers kan worden aangepast.
De moeilijkheidsgraad varieert van een boswandeling die voor iedereen toegankelijk is, tot het bedwingen van de "Corno Grande", de hoogste punt van de Gran Sasso die met zijn 2912m de hoogste top is ten zuiden van de Alpen.

Voor ieder wat wils:

in de buurt van kleine camping villa bussola

Wil je er op uit, met of zonder de kinderen? Er is veel te doen in de omgeving: er zijn vele middeleeuwse dorpen en vestingstadjes te bezichtigingen, in de zomer worden er dorps- en strandfeesten, concerten, historische optochten, culinaire markten, etc. georganiseerd, de pretparken zijn natuurlijk open en je kunt de ongerepte natuur in trekken, of heerlijk een terrasje pikken en urenlang naar de Italiaanse levensstijl kijken!
Vraag ons gerust om advies, wij helpen je graag.

Gezelligheid bij kleine camping villa bussola

Misschien vind je het leuk om een kookworkshop bij Vanessa te volgen: ’s morgens eerst gezamenlijk verse pasta (of toch liever risotto en spezzatino?) leren maken en daarna het eindresultaat gezamenlijk buiten aan de lange tafel eten, natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn.
Kortom, wil je eens heerlijk in de watten gelegd worden, houd je van de typisch Italiaanse keuken en ben je op zoek naar de vakantieplek die kan dienen als de ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in Le Marche? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij ontvangen je graag in Villa Bussola en vol enthousiasme zullen we je het stukje Le Marche laten zien, waarop wij verliefd zijn geworden!

Voorzieningen:
Agriturismo, Appartementen, B&B, WIFI, Opzet zwembad, Workshops, Wasservice, Wijnproeverijen, Diners, 's ochtends vers brood
Contactgegevens:
Naam eigenaren: peter van diessen & Vanessa  Bussola
adres: Contrada Pagliare, 17
Plaats: Monsampolo del Tronto
Postcode: 63077
Provincie: Ascoli Piceno
Regio: Marche
Regiogroep: midden Italië
Telefoon:  0039-3475-265670
Mobiel: 0039-3489-977410
CIR: 044031-AGR-00001 (15495)
E-mail: stuur een mailtje!!
Website: bezoek de website!
Agriturismo Villa Bussola op Google maps